Vierdaagse 2018

De Nijmeegse Vierdaagse 2018

De Nijmeegse vierdaagse evenementen 2018 staan alweer voor de deur.  Zoals voorgaande jaren verwachten wij ook weer dit jaar veel wandelaars en bezoekers. De meeste wandelaars en bezoekers worden tijdens deze evenementen vervoert door de Verenigde Taxibedrijven Nijmegen, de VTN.

De VTN is een organisatie met ongeveer tachtig geregistreerde leden/taxiondernemers die samen honderdveertig taxiauto’s/busjes bezitten. Met deze geregistreerde leden maken wij regelmatig duidelijke afspraken hoe wij onze kwaliteit(en) dagelijks blijven leveren.

De VTN  behartigt de belangen van zijn leden en de VTN participeert met de taxiondernemers uit Nijmegen en omgeving. VTN is al jaren een erkende gesprekspartner van de gemeente Nijmegen en er is samen een protocol geactualiseerd.

De reden van succes van het leveren van onze kwaliteit(en), is voornamelijk te danken aan dat de VTN een aanspreekpunt is voor de Gemeente Nijmegen, goede contacten onderhoud met de stichting Vierdaagsefeesten en met de verkeersregelaars.

Ook dit jaar zullen tijdens de vierdaagse evenementen alleen de taxi’s van de VTN (zoals ieder jaar herkenbaar aan een keurmerk/kwaliteitssticker op de voorruit) toegelaten worden op een aantal taxistandplaatsen, zodat snorders/zwarte taxi’s en taxi’s die niet geregistreerd zijn bij de VTN, oftewel taxi’s van buitenaf die een graantje mee willen pikken, geweerd worden.

In het verleden is er vaak gebleken dat de taxi’s die van buiten Nijmegen komen (niet leden) de omgeving, hotels, campings, B&B-locaties niet kennen, waardoor zij vaak korte ritten weigeren en/of omrijden, intimiderend gedrag vertonen en woekerprijzen aan de klanten vragen. Helaas zijn deze niet leden van de VTN na die drukke vierdaagse evenementen niet meer traceerbaar en gaan deze vogels vrijuit.

Neem dus geen onnodige risico’s, neem een taxi die aangesloten is bij de VTN en een keurmerk/kwaliteitssticker heeft!!!

De keurmerk/kwaliteitsstickers zijn duidelijk herkenbaar op de voorruit van de taxi’s en bij de taxistandplaatsen zullen VTN-regelaars staan die deze standplaatsen zullen reguleren. Aan de keurmerk/kwaliteitsstickers zijn ook bepaalde eisen gesteld, die bekend zijn onder de leden. Nieuwe taxibedrijven die lid willen worden, kunnen zich weer na de vierdaagse evenementen aanmelden omdat wij nu een “Freeze periode” ingelast hebben i.v.m. de drukke voorbereidingen voor de Nijmeegse Vierdaagse 2018.

Verder zal er meer bekendheid worden gegeven aan de wandelaars en bezoekers van de vierdaagse/vierdaagse evenementen door de Gemeente Nijmegen via hun website.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd een email sturen naar info@vtnnijmegen.nl.